Κατοικία στη Κηφισιά

Κατοικία στη Κηφισιά

Το έργο βρίσκεται σε οικόπεδο με μικρή κλίση που οδήγησε στη διαμόρφωση των σταθμών των ορόφων σε υπερύψωση σε σχέση με το φυσικό έδαφος προκειμένου να διευκολυνθεί η κατάβαση στο υπόγειο parking. Η μονοκατοικία αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα (υπόγειο χώρο στάθμευσης, υπερυψωμένο ισόγειο με τους χώρους διημέρευσης και όροφο με τις κρεβατοκάμαρες) και ο περιβάλλοντας χώρος διαμορφώνεται σύμφωνα με αυτά. Αποτελείται από καθαρούς όγκους οι οποίοι διαμορφώθηκαν σύμφωνα με την λειτουργική οργάνωση των χώρων. Συνθέτονται κλιμακωτά και αλληλοσυμπληρώνονται δημιουργώντας μια έντονη ογκοπλαστική κίνηση σε σχέση με το μέγεθος του κτιρίου.

Μελετη

Αρχιτεκτονική μελέτη

Χρονος μελετης

Ιανουάριος 2012- Ιούνιος 2012

Μεγεθος

110 τ.μ.

Κατασταση

2012-σε εξέλιξη

Εργοδοτης

Ιδιώτης

Συνεργατες

Μ.Παπαχρήστου – αρχιτεκτόνας μηχανικός, Ι. Παπαγκίκας – πολιτικός μηχανικός, Π. Χατζημπαϊλος – Ι. Παπαγεωργίου κ ΣΙΑ Ο.Ε. – μηχανολόγοι μηχανικοί,  Ίρις Μουρούτη – αρχιτέκτονας μηχανικός

Κατηγορια

Κατοικίες