Espresso bar at Maroussi

Espresso bar at Maroussi

Στο ισόγειο του υφιστάμενου κτιρίου διαμορφώνουμε το χώρος του bar χαράζοντας νοητά μία καθαρή ζώνη άμεσης εξυπηρέτηεσης. Η ζώνη αυτή έρχεται να συμπλεχθεί με τον υπαίθριο χώρο δημιουργώντας μία μικρή επέκταση του bar προς την αυλή στην οποία διαμορφώνεται ο κυρίως χώρος του καθιστικού. Το παραπάνω στοιχείο σε συνδιασμό με τη γυάλινη όψη και τις 2 μεταλλικές κατασκευές συνιστούν συνδετήριοι άξονες πάνω στους οποίους συντελείται η ενοποίηση της χωρικής δομής.  Σε οριζόντιο  επίπεδο το σχήμα “μέσα – έξω” δίνει την αίσθηση της ανοιχτής κάτοψης ενώ οι δύο μεταλλίκες κατασκευές έρχονται να ολοκληρώσουν την όψη δίνοντας σε κατακόρυφη διάσταση έναν ενιαίο χαρακτήρα.  Τέλος, η επιλογή του βιομηχανικού design έγινε με στόχο την ανάδειξη της ιταλικής φιλοσοφίας της λειτουργείας που στεγάζει το κτιρίο (espresso bar).

Date

October 2012

State

Πremeditation

Client

Private Owner

Category

Professional Spaces